Träning i Idre inför USM-Kval Fjätervåeln

Träning i Idre inför USM-kval


Nog för att vi skidåkare generellt är vana resenärer, men efter att vi i torsdags kväll bilat från Stockholm till Fjätervålen längs mörka, slingriga, isiga vägar i en extremt ociviliserad miljö (sista 15 milen från Mora bestod enbart av skog och renspår) kunde så gott som samtliga chaufförer konstatera att 45 mil nog aldrig förut känts så långt som den här gången.

Under hela vägen upp följde vi dessutom maniskt termometerns minsta rörelse åt det ena eller det andra hållet – efter att meteorologerna utlovat 25-30 minusgrader för hela helgen kunde vi inte låta bli att hålla tummarna för att det hela varit en överdrift, att kylan skulle stanna runt -10 och att vi om det nu skulle envisas med att vara så förbaskat kallt åtminstone skulle ha bastu i stugorna.

Tursamt nog för oss så:

1) visade termometern bara (?) -23 i Fjätervålen vid ankomst.
2) var det ännu varmare i Idre, där vi under fredagen genomförde ett grymt bra träningspass på nordsidan där samtliga åkare visade riktigt god form inför helgens tävlingar. Tårna blev lite kalla och kinderna blev lite rosiga, men efter omständigheterna klarade sig samtliga utmärkt.
3) hade vi bastu i stugorna. Och golvvärme. Och torkskåp.

Med andra ord har vårt första dygn här i Fjätervålens skogar varit över förväntan, och vi väntar med spänning in morgondagen - som förhoppningsvis bjuder på lite varmare väder, massor av peppade åkare och en generellt helgrym tävling. Andra åket kommer dessutom sättas av oss i saltis med Mathias Moberg i spetsen, och generös som han är har han under dagen låtit åkarna få ge önskemål om hur de tycker att banan ska se ut.

Ungefär följande svar har han fått under dagen:
”Sätt en snäll bana!!
”... men inte för trist!”
”Kan du inte sätta ganska enkelt?”
”Nej, sätt runt och ganska tajt så man får jobba!”
”Sätt som på träning!”
”Sätt en BRA bana bara!”


Det kan ju inte bli annat än succé, eller hur?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0